Alias

Idag har jag suttit och tänkt (på mig själv). Jag kan meddela att jag nu med säkerhet kommit fram till att jag lider (eller njuter) av en sorts skön schizofreni.  Det är en skön mix av goda och onda Isor, mixade till en enda självgod och urbra människa. Nedan förljer en lista på mest förekommande (mest-först) Isor.

Mina alter egon, även kallad Folkgruppen Isa

   Trevl-Isa
Detta är en väldigt välkomnande och bra typ. Det är hon som möter Dig när vi träffas första gången. Trevl-Isa vill alltid göra ett riktigt bra första intryck på folk för framtida business eller bara för att helt enkelt vara skittrevlig. Denna personen samarbetar mest med Egot, Rol- och Flört-Isa.
   Egot
Egot syns inte mycket för blotta ögat, men jobbar hela tiden i bakgrunden för att skapa riktigt bra förutsättningar för folkgruppen Isa. Den här personen är väldigt listig och smart, och samarbetar i princip hela tiden med den fördomsfulla hjärnan. Men, Egot samarbetar även med Trevl-Isa som motverkar fördomar. Detta gör att det blir en finfin balans mellan bra och dål, d.v.s perfekt (som jag). En annan nära vän till Egot är Mannen, som alltså för oss till nästa punkt på listan.
   Mannen
Detta är en stor del av folkgruppen. Liksom Egot finns Mannen alltid närvarande. Detta kan man märka iform av ignorans, icke-observationer och en hemsk envishet. Mannen saknar takt och ton och är väldigt hänsynslös. Starkt influerad av Egot och Anderson. Total frånvaro av Hjärnan. Har ett visst samarbete med Hypokondrikern (sorglig självömkan) och är starkt kopplad till Flört-Isa.
   Hjärnan
Här har vi alltså den/det som räknar ut allt och som vet allt också (på grund oförklarliga influenser av Mannen). Hjärnan är mycket fördomsfull och tänker aldrig innan den vill säga något (men det löser sig tack vare Rol- och Trevl-Isa som håller Hjärnan i schack). Hjärnan innehåller även folkgruppens tvångstankar som jag berättat om i ett tidigare inlägg. Är den inte sysselsatt så hittar den på sina egna problem, vilket betyder att den alltid iallafall blir sysselsatt.

   Rol-Isa
Har du hört våra skämt vet du förmodligen att Rol-Isa lätt kan tas för Dryg-Isa. Speciellt om du vet att vi är en concealed Anderson (men då förstår du iallafall vårt problem). Våra skämt kan ofta få folk att känna sig lite illa till mods, eller helt enkelt jävligt uttråkade. Ibland tenderar vår humor att vara en smula sexuell (hör kommer Mannen in i bilden). Andra närbesläktade Isor är Flört-, Dryg- och Trevl-Isa.
   Flört-Isa
Här har vi den (ö)kända flört-Isan. Älskad av hankönade, fruktad av honkönade. Flört-Isa vet ofta inte om att hon flörtar, men gör det iallafall. Samarbetar mycket med Trevl-Isa, men försöker då hålla en något lägre profil. Det ligger också i Andersongenen att vara någorlunda flörtig för att (även påverkad av Egot) kunna få som man vill då och då. Partyanimaldansaren Olsson är också starkt influerad av Flört-Isa.

   Hypokondrikern

Isa, det är så synd om dig... Så säger Hypokondrikern när vi känner oss nere. Det är en sann tröst. Sedan kommer vi över det och gör något annat. Hypokondrikern märks mest när vi har våra manliga eller extra egoistiska perioder. Neg-Isa är också en stark länk.
   Dryg-Isa

Nära besläktad med Rol-Isa finns den dryga Isa. Det finns två olika situationer då man tydligt kan uppleva Dryg-Isa. Det är antingen när vi är uttråkade eller övertrötta. Vid uttråkat tillstånd kommer drygheten fram gradvis och tar så småningom över hela folkgruppen. Dryg-Isa är bra på att ta kommandot. Vid övertrötthetstillstånd kommer det snabbt, ofta som en chock, från absolut sömnighet till energisk höghet. Dryg-Isa tenderar att alltid visa sig på samma sätt. Det kan te sig i form av högljudd och melodisk (?) sång (Sångaren - Varning!), skitdåliga skämt som bara vi själv skrattar åt eller helt enkelt allmänt fåneri. Vi blir helt enkelt urtöntig grupp. Det är vi bra på.
   Neg-Isa
Oj oj oj... Vad säger man om den här skitstöveln? Skittråkig, skitpessimist, skit i allting typ....
   Partyanimaldansaren Olsson
Här har vi ett äkta partydjur. Hon dansar hela natten och är mycket starkt influerad av Trevl-Isa, Rol-Isa, Flört-Isa, Egot och Sångaren. Här finns bara goda tankar. Och Danssvett. Hålligång från 00.00-05.00 om det går, annars mindre. Men då är vi inte riktigt lika nöjda. Och om man in känner ohygglig smärta dagen efter så har man inte dansat tillräckligt häftigt. Därför tenderar det att bli värre för varje gång.
   Sångaren
Den här Isan är en riktig blygis. Kommer oftast fram när ingen är i närheten eller i duschen. Kan även komma fram vid tillfällen då Dryg-Isa eller Partyanimaldansaren Olsson dominerar.
   Anderson
What do I say? Vet inte om vi vill säga mycket om denna gen som besitter vår kropp, men vi kan säga så mycket som att den finns alltid där. Vare sig vi vill eller inte. Envis, Negativ, Ego. Typ.


Jaha. Nu vet du lite mer om oss! Hoppas du inte är ivägskrämd för livet nu.
Ha ett bra liv om vi inte ses igen!

Kommentarer
Postat av: mam

Ovanligt lyckad mix gjord med stor omsorg förstås.

HEMLIGT RECEPT

2007-04-06 @ 13:20:48
Postat av: mam

Micke Micke!
Du vet väl att du är välkommen till midsommar,räknar med att du kommer....(tänk en hel helg med bara Anderson)
p.s Detta var det enklaste sättet att få kontakt på(Isa ..du får ursäkta)
Kramar

2007-04-06 @ 16:35:06
Postat av: micael

Hej mam! Klart jag kommer. Kyss på dig! Micael

2007-04-06 @ 20:22:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback