Party party

Igår blev det förresten utgång, det blev Ace och Esque. Det senare känns lagom sugigt. Tror inte att jag kommer dit så många gånger till faktiskt.. Det var jag och min käre kusin, sedan mötte vi upp Nalle som är utomsocknes likt mig. Sjöbo har trots allt producerat flera mycket bra människor, tro det eller ej! Vi var förresten på tantkafé på dagen, vilket var mycket exotiskt. Jag har inte sett så mycket tantkakor i hela mitt liv. Eller så kanske jag har förträngt dem... Blev en hel del Sjöbosnack... Iallafall! Kvällen slutade som vanligt med att alla försvann åt olika håll och ingen hade koll på vart någon var. Så som vi alltid går hem. Jag och Micks borde vara cuffed så att vi blev tvugna att gå hem tillsammans. Saker blir så mycket enklare då!

Tattoos

image207

Veckan

Det händer mycket! Imorgon ska jag till studion igen och vara med vid en ELLE-plåtning, smycken denna gången. Ska bli trevligt att umgås lite med Herr Segolson och Chrill igen. Det är bra skitar det där. Verkligen. Efter det ska jag på fotografmöte på Stockholms Filmfestival, ska bli intressant att se vad det är för folk där. Sedan hoppas jag kunna äta middag innan jag ger mig av till Linköping och Morres projekt... På tisdag ska det alltså filmas hela dagen, och jag (hujedamig) ska vara "skådis" för en dag. Fruktansvärt. Jag vet ännu inte vad onsdagen bär i sitt sköte. På torsdagen blir det iallafall någon trevlig tillställning på kvällen. Morre har dessutom lovat att mata mig hela veckan, vilket innebär att jag sparar en massa matpengar! Wohoo! Då har jag kanske råd att köpa mer nördsaker.Tråkskitdål

Det betyder att jag är uttråkad och att vädret är skit, vilket medför att hela
situationen blir ett enormt stort dål. Det är nog bäst jag äter en clementin.

Sötaste katten

Ush, vad jag saknar honom! Det finns inget så mysigt som när man går och lägger sig och finaste ligger hos en.. Det hade varit trevligt om han kunde hälsa på mig snart.
image206

Busy!

Oj oj oj, mycket har hänt sedan jag skrev här senast... Tänker inte uttråka med allför mycket egosnack, men lite mår man kanske bra av!

I måndags ringde jag fotografen Stefan Jellheden för att undra om han hade någon plåtning framför sig som jag kunde få vara med på. Indeed så hade han det, han sa; kom så fort du kan. Och snäll som jag är gjorde jag just det... Det blev en heldag på tio timmar då vi fotade klockor avmärket Tritoni (humm..?) Hem kom jag någon gång mellan elva och halv tolv på kvällen. Det var grymt trevligt att få vara med! Samtidigt som vi plåtade var en annan av fotograferna, Stefan Segolson, igång med en plåtning på andra sidan studion. Jag tyckte det var lite suspekt när de började låta som en apflock, men om man bortser från det verkade det vara helt okej därborta... När "Jellis" skulle iväg på ett ärende lämnade han över mig till dessa galna typer. Så började jag prata med Herr Segolson som är en mycket duktig fotograf. Han höll på att fota lampor mot en jävligt nice tapet. Hos honom stod även en annan fotograf, Eric Satten, som var väldigt trevlig även han och han har en helt enormt cool brytning, typ dansk/amerikansk/svensk. Stefan har en assistent som heter Chrille, en 20-åring som är trevlig även han. Kunden hette Sasha och honom pratade jag nästan inte alls med... Men han verkade lite lagom tokig! Jag misstänker att det var han som gjorde apflocksljudet. När det blev kvällning åt jag, Chrille, Stefan och Stefan varmkorv med bröd, fast inte korvbröd, utan lantbrödsskivor. Lite mer exotiskt! Det var så trevligt så. Inom loppet av bara några dagar har jag träffat fler underbara människor än på ungefär ett helt år... Så jag hoppas väl att jag får vara med på en massa fler jobb i framtiden och lära känna fler bra skitar! Innan Segolson gick för dagen (kvällen?) frågade han om jag ville vara med på en plåtning på Älgö (snobbställe utanför Sthlm), och visst ville jag väl det. Sent i säng.

Ner som en sol och upp som en pannkaka!!

07.00 fick jag gå upp, och halv nio befann jag mig i studion. På vägen till Älgö hämtade vi upp stylisten Camilla, en jättetrevlig kvinna som hade 20 kassar heminredning med sig. Badrummet som skulle plåtas var vitt och ljust, ett grymt snyggt badrum! Vitt gjutjärnsbadkar med silvertassar, Lexingtongrejer, bokställ på badkaret, ljuskrona med som såg närmast antik ut, helt otroligt fint. Köket var inte dåligt det heller, det påminde lite om det hemma hos mamma och pappa. Precis samma spröjsar, marmor, ljust och väldigt öppet. Hela stället var helt otroligt. Det var så trevligt att följa med! Sedan kom dessutom två damer från tidningen som skulle ha bilderna (allt om hem och trädgård? Kommer inte ihåg riktigt), jag tror att det var Art directorn och den andra kommer jag inte ihåg... Mitt minne år ungefär lika stabilt och pålitligt som mitt blodsockervärde.. Åtta timmars lärande.

Jag missade ALMI-mötet i tisdags.. Men jag får helt enkelt boka in ett nytt.

Idag har jag fått vara med på en Elle-plåtning, det var tre parfymstilleben som skulle fotas inför julnumret tror jag det var.. Eller hur var det nu? Jag och Chrille fick rigga upp allt innan plåtningen skulle börja.. Sedan kom Elle's skönhetsredaktör (Karin?) med hundra olika parfymer och så satte det igång. Jag hade helt otroligt roligt! Trots mina fyra timmars sömn inatt... (kommer till det). Stefan tejpade sitt ansikte så han såg ut som en harmynt gris, vilket jag tyckte var alldeles fantastiskt. Så jag började gråta av skratt. Om det är såhär slitsamt assistentjobbet är så är det helt i min smak... Stefan är en sjukt rolig typ. Iallafall! För tre bilder tog det även idag nästan åtta timmar. Foto är så myket mer tiskrävande än vad många tror.

Anledningen till dagens märkliga trötthet kan ha något att göra med en viss releasefest igår... Det blev Spyan men ingen frukost påMcDonalds! Det är slut med det nu! Jag åt McD i lördags och bläää.. Mådde så illa av det. Ingen mer McD till frukost alltså, nu vet ni det. Jag har börjat mitt nya liv, det innebär vanlig kost - McD, + 30 clementiner om dagen.

En annan skoj nyhet är att jag köpte ett ritbord till datorn igår! Imorgon får jag Ps (äntligen!!) och sedan ska jag sitta lycklig i min kusins lägenhet och datanörda mig mot evigheten... Typ.

Just det! Nu glömde jag nästan. Jag åker nog till Linköping på måndag för att under måndagen och tisdagen spela in en film till en mässa. Den ska visas på mässans sista dag, torsdagen. Då är det även dags för bankett (?... banquet). Sedan på fredag ska jag ju till Skatteverket på en skoj momsträff.

Det kan ha varit allt! Håll tillgodo! Farväl ärade läsare.

Hem imorgon

Idag har jag ridit vår unghäst, gick himla bra. Han kommer bli så fin!

Och imorgon är det dags att åka hem.. Ska bli så skönt så! Jag trivs verkligen i Stockholm. Det händer saker och man har inga som helst krav på sig utifrån. Precis i min smak. Jag ser fram emot att lära känna en massa bra kreativt nytt folk och att utvecklas som fotograf och människa.

Min utveckling som företagare börjar på tisdag då jag ska registrera mitt företag och gå en allmän företagskurs på ALMI. Den måste jag gå för att sedan kunna få individuell rådgivning som jag ju gärna vill ha. Sedan ska jag nästa fredag gå till Skatteverket på momsträff i två och en halv timme för att lära mig lite av det där krångliga... Och så ska jag förresten på fotografträff hos Stockholms filmfestival på måndag! Det hade jag nästan glömt. De ringde i tisdags och ville att jag skulle fota för dem på onsdagen, de skulle tydligen ha någon exklusiv medlemsvisning eller något.. Vad vet jag! Jag kunde hur som helst inte ta jobbet eftersom jag hela veckan har befunnit mig i Skåne.

På ett sätt har vistelsen i Skåne varit väldigt skön och avslappnande (kan det ha att göra med spikmattan tro?), kanske behövde jag komma ner och hälsa på katten.. Han hade visst saknat mig med. Det blir jobbigt att lämna honom imorgon. Skit att man ska bo i en så futtig lägenhet, annars kanske man faktiskt hade kunnat ha katt ändå. Det hade varit väldigt nice.

Just det, spikmattan tänker ni.... Jaa, jag köpte faktiskt en spikmatta. Den är inte jätteskön, men om man ligger en stund så blir den faktiskt inte alls tokig! Man blir skön i både kropp och själ. Man ska akta sig för att göra oplanerade närmanden för den kan faktiskt stickas ganska bra. Jag fick faktiskt ett litet sår igår när jag använde den. Men, men, lite skit får man väl stå ut med. Det klarar jag! Köp din egen; www.spikmattan.se.

Funderar på att fara till Amerikat...

Lund

Idag var jag i Lund eftersom jag skulle till optikern och kolla mina ögon. Kom hem med en kjol (!). Jag är en sån spenderare! Men det var det värt. Innan det fick jag en dusch. Mamma och jag hade varit och ätit på Coffee Break och skulle därefter gå till affären där jag köpte min kjol. Då gick vi förbi en fasadrenovering som var inplastad. Helt plötsligt kom en vind och hela jag blev blöt. Och allt i min väska. Spännande men inte jättetrevligt.

Rekommendation !
www.thesunshine.se

Idag har jag haft deras musik på hjärnan heeela dagen! Den fastnar. Som ett plåster. Fast ett trallvänligt plåster. De har dessutom haft musik med i Grey's Anatomy, CSI Miami och gjort en Coca Cola-annons!! Så är det.

En liten sammanfattning;
http://youtube.com/watch?v=ZthjpS4kKyY

Scary!!

Min bäste kusin Micael Moore skickade en länk till mig, till synes ofarlig, men ack och ve... Denna länk visade sig vara mer skrämmande än jag trodde! Tänk på ett föremål, klicka sen in dig på www.20q.net. Lovar att du blir förvånad.

Lite om Paris

Jag skulle ju skriva om Paris, men jag är lite seeeeg....

Kom till Paris på eftermiddagen. Åkte tunnelbana, hittade hotellet direkt. Det var ett bra hotell tyckte jag. Säng och toa. Tv till och med! På kvällen träffade vi Space Invader som är en duktig gatukonstnär. Han och hans assistent var grymt trevliga, vi fick dricka och tilltugg... Vi fick faktiskt ett ex av hans bok "I (space invade) LA", lite stickers och lite andra saker. Sedan fotade jag honom lite med hans pixlade mask och några av hans invaders... Efter det åt vi indiskt.

Dagen efter gick jag upp tidigare och gick till Montmartre och Sacre Coeur. Jag gick in när det var mässa och det var verkligen fint. Väckte den kristna sidan i mig litegrann, jag visste inte ens att jag hade någon. Tur att jag inte förstod vad de sa... Efter det gick jag tillbaka till hotellet och sen gick vi en gemensam sväng på stan och åt frukost. Sen skilde vi på oss en stund igen och möttes senare vid det skrämmande stora Eiffeltornet. Hann titta in i en väldigt intressant butik, Colette. Om du föreställer dig den mest fantastiska butik du kan ana så är det Colette. Den har allt. Fast lite för höga priser... Var också på Opera Garnier, Frankrikes nationalopera. Alldeles underbart vackert. Phantom of the opera.. Åh.

Sista dagen blev det mest resande.

Skittråkig flygbuss - skitlång väntan - far och flyg - skittråkig flygbuss. Typ.

image204

www.space-invaders.com

www.colette.fr

www.operadeparis.fr

image205

Gamlingar i tunnelbanan

När man sitter på tunnelbanan här i Stockholm ser man hela tiden en massa gamlingar med mp3-spelare och hippa mobiler.  Det förvånar mig. Igår såg jag ett 80+par som satt med varsin plugg i örat och lyssnade på musik från telefonen. Vart är världen på väg? Pensionärer har på tok för mycket pengar nuförtiden!

Paris!

På tisdag åker jag till Paris ! ! Ih ih ih ih iiih.